Buurt: Horst – 9 maart 2013

Vanmiddag is, mede op initiatief van de 11 jarige Tamara van den Bos, een begin gemaakt met de herinrichting van het pleintje van Horst 22 en Horst 25. Wethouder Wout Jansen overhandigde een schop aan Tamara. Met deze schop werd gezamelijk de eerste struik uit de grond gegraven, dit was het officiele startsein voor de herinrichting van hun speelpleintje. Het nu met prikkel bosjes beplante groenvlak gaat men omtoveren tot een pleintje met een meer sociale functie. Zo wil men dit speelpleintje gaan koppelen aan gezamenlijke activiteiten (barbecueen, kinderspelen, museumbezoek, stadstour e.d.) om zo de onderlinge binding te vergroten. De bewoners zijn bereid daarin – onder supervisie van gemeente – maximale verantwoordelijkheid te nemen, zowel in de uitvoering (zelf rooien, graven, afvoeren) als in het beheer en toezicht. Zij zorgen ervoor dat het een schoon en veilig buurtpleintje is en blijft.  Een tekening met daarop alle namen van alle kinderen uit de buurt is na deze feestelijke opening door Tamara overhandigd aan de wethouder.
Foto Horst planDit geweldige initiatief verdient navolging in de Boswijk, laat u zich hierdoor inspireren. Heeft u een idee voor uw buurt dan is de Wijkraad altijd bereid om u daar bij te helpen.