Op zaterdag 7 september werd er in de Havenkom de jaarlijkse zomerbraderie gehouden. ‘s Morgens vroeg was men al bezig om alle kramen in te richten. Om 12 uur werd het startsein gegeven. De middag was gevuld met diversen optredens van onder andere het Bataviakoor, Mamyo (streetdance) en een Zumba demonstratie. Het Rad van Fortuin draaide ook een aantal keren en men kon vele prijzen winnen. Verenigingen uit hetbuurthuis De Brink  presenteerde zich op een kraam om nieuwe leden te werven. De kinderen konden meedoen aan een speurtocht die ze over de hele braderie stuurde om diversen antwoorden te vinden op de gestelde vragen. Om 1 uur was er ruimte voor een officiële handeling.
Wethouder Wout Jansen overhandigde het overdrachtsdocument Havenkom aan de Vertegenwoordiger van de Vereniging Van Eigenaren, de heer Joop Brandt.  Hiermee kwam er een eind aan de grondige facelift van de Havenkom.
Aan het einde van de middag was er de uitreiking van de Space Scooter welke onder de goede inzendingen van de speurtocht werd verloot. De organisatie was tevreden over hoe de middag is verlopen en zal volgend jaar wederom een Boswijkdag gaan organiseren.