Kustwijk

IMG_2176bJPGDe Kustwijk ligt in het Noord Westelijk gedeelte van Lelystad en heeft een oppervlakte van 5036 ha. Er wonen ongeveer 12.100 mensen (16% van de Lelystadbevolking) . De bekendste punten in de Kustwijk zijn de Bataviawerf en Bataviastad. Het meest opvallend is de televisietoren die vanuit elk deel van de wijk te zien is.

De Kustwijk kent de volgende buurten: Batavia Haven, Boeier , Flevo Golf Ressort, Galjoen, Galjoen – Zuid, Golfpark, Houtribhoogte, Jol, Karveel, Noordzoom, Parkhaven, Punter, Stadseiland en Suyderseeboulevard. Van elk van deze buurten is een eigen pagina beschikbaar met meer informatie.

De Kustwijk kent een grote diversiteit in opzet van de buurten en type bouw. Sommige delen zijn al redelijk oud (voor Lelystadse begrippen) andere zijn net nieuw of nog in ontwikkeling. Wel is er in alle wijken veel groen. Centraal in de wijk ligt het Kustpark en in het noordelijk deel het Zuigerplasbos.

Met deze website wil het bestuur van de wijkraad Kustwijk een informatiebron zijn vooral voor de bewoners van de wijk. We willen ontwikkelingen melden die van belang zijn voor de woonomgeving in een buurt of deel ervan. Maar ook hoe de wijkraad via de buurt-ambassadeurs wil communiceren met de bewoners.

Hebt u vragen, opmerkingen of wilt u contact met ons, klik hier.