Olga Smit (de knusse koffiekan) Kustwijker van de maand.


Voor tientallen bewoners is de donderdagochtend een van de hoogtepunten van de week. Dan is er al meer dan 8 jaar een bijeenkomst onder de toepasselijke naam “De knusse koffiekan”.  Natuurlijk is er dan koffie met een koekje, maar wat de deelnemers daar vooral vinden is gezelligheid. In een vertrouwde omgeving even lekker bijpraten over de afgelopen week en wat de komende dagen staat te gebeuren. Maar ook is er altijd wel iemand te vinden voor een potje sjoelen, rummikub of scrabbel. En wil je iets gaan tekenen of schilderen dan is dat geen probleem.

Oorspronkelijk was het een activiteit in de Kustwijk en werden deze bijeenkomsten in het buurthuis De Dukdalf in de Punter gehouden. Door de verbouwing is men nu uitgeweken naar de Hanzeborg. Maar men hoopt dat het nieuwe gebouw snel gereed is en men weer terug kan naar de oude locatie, omdat de afstand naar de Hanzeborg voor een aantal vaste deelnemers te groot is.

Al vanaf het begin is Olga Smit de drijvende kracht achter deze activiteit. Zonder hulp van professionals zorgt zij ervoor dat mensen niet vereenzamen en de kans krijgen (nieuwe) kontakten op te bouwen en te onderhouden. De enige steun is een financiële bijdrage uit het Beter Buurt budget van de gemeente. Reden voor het bestuur van de wijkraad Kustwijk om Olga eens in het zonnetje te zetten en met een bos bloemen en een cadeaubon te bedanken voor haar jarenlange inzet.

De knusse koffiekan is elke donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur in de Hanzeborg. Wil u en keer langskomen dan bent u van harte welkom.

De Kustwijker van de maand is een initiatief van de wijkraad die hiermee bewoners wil bedanken die zich al langere tijd belangeloos inzetten voor de wijk en/of hun buurtgenoten. Kent u zo iemand meldt het ons en vertel erbij waarom u vindt dat hij of zij de nominatie verdient. Voorwaarde is wel dat de genomineerde in de Kustwijk woont of dat de activiteit daar plaats vindt. U kunt de aanmelding sturen naar info@wijkraadkustwijk.nl