18 oktober Fietsverlichtingsactie


Verlichtingsactie Kustwijk & Handige Harry’s gezocht.

De wijkraad Kustwijk biedt als onderdeel van het landelijke project “ANWB Fietsverlichtingsactie!” op donderdag 18 oktober van 14.30 tot 19.00 uur de mogelijkheid van een vrijwillige en gratis fietscontrole.

Hierbij vindt controle plaats op de veiligheid van de fiets, onder andere op de verlichting, remmen en stuur. Voor defecte verlichting is een beperkte hoeveelheid lampjes beschikbaar die gratis worden gemonteerd. Van andere gebreken krijgt de eigenaar een lijst mee met het advies deze te (laten) repareren.

De fietscontrole vindt plaats op het parkeerterrein bij buurthuis De Dukdalf, Punter 35-27, 8242 EK Lelystad.

Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor jou als fietser. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt met goede fietsverlichting? Dus: Zorg dat je licht aan staat!

Meer info op www.anwb.nl/lichtbrigade.

Voor deze zinvolle actie kunnen we nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Technische kennis is niet vereist en je hoeft geen Harry te heten; Joke of Wim of iets anders mag ook. Wij zorgen voor koffie/thee en broodjes en na afloop ligt een presentje klaar. Opgeven kan op info@wijkraadkustwijk.nl