De afgelopen 2 jaar hebben studenten van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen aan de bewoners (en bezoekers) van de Jol gevraagd naar hun ideeen hoe het Jolplein leuker gemaakt kon worden. Aan de hand van de reacties – ook van de kinderen – gaan we nu starten om stap voor stap het plein een beter aanzien te geven.

De eerste stap zal zijn dat er op 30 november as om het plein bosjes/struiken komen. Hiermee komt er een afscheiding met de weg en het fietspad, wat het gevoel geeft dat het echt een plein is. Tevens kan het dan niet meer als parkeerplaats gebruikt worden. Natuurlijk komen er voor voetgangers wel doorgangen.

Omdat het opknappen als uitgangspunt heeft “Jolplein – Ons plein”, hebben de bewoners niet alleen een belangrijke stem hebben in hoe het plein eruit gaat zien, maar helpen ook bij de tot standkoming. Daarom kunnen bewoners zich aanmelden op het e-mailadres jolplein@kustwijk.nl om te komen helpen en/of ideeen aan te dragen.