Afgelopen zaterdag 30 november was het zover, de eerste stap in de Make-Over van het Jolplein is gezet. Een groep bewoners meldde zich om 10:00 uur op het Jolplein om de eerste klus te klaren: het planten van de eerste beukenhagen onder begeleiding van een professionele tuinman.

De gemeente heeft gezorgd voor het materiaal en de bewoners zelf voor voldoende koffie, thee en broodjes voor tussen de middag. Op de foto’s is het enthousiasme van de deelnemers te zien en hoe het aanzien van het plein meteen een stuk verbeterd is.

De bewoners kwamen na de zomer met het idee om te starten met het maken van een duidelijke scheiding tussen het plein en de omgeving. Omdat afgelopen weekend nog niet alle containers van het plein af waren, is ervoor gekozen de strook voor de apotheek als eerst te beplanten.

Op een later moment worden er op een aantal plekken tussen de hagen nog ‘Jolbollen’ geplaatst. Dit zijn de betonnen bollen die nu ook al op het plein staan, maar dan met kleur.  Als de afscheiding klaar is kunnen voetgangers makkelijk het plein op en worden auto’s geweerd.

Hoe nu verder? De bewoners gaan nu nadenken over de volgende actie. De komende tijd, zolang het weer het toelaat worden er meer hagen aangeplant en krijgen de Jol-bollen een nieuwe plek.

Het plan is om in kleine stappen verder te gaan en het plein ‘beetje bij beetje’ samen met bewoners mooier te maken. Leidraad zijn de ideeën die bewoners in het verleden hebben aangedragen, maar ook nieuwe suggesties zijn nog steeds van harte welkom via: jolplein@kustwijk.nl.

Ook wordt eraan gedacht om iets voor de jeugd te organiseren zoals een sport- en spelmiddag, alleen zitten we daarvoor niet in het meest gunstigste jaargetijde. Wij houden u op de hoogte.