DE BUURTCAMPING: DE IDEALE SAMENLEVING IN HET KLEIN

Nergens ontmoet je mensen makkelijker dan op een camping. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. In 2013 organiseerden we daarom de allereerste Buurtcamping in het Amsterdamse Oosterpark. Dit was zo’n succes dat we besloten onze kennis en ervaring te delen en andere buurten te helpen bij de organisatie van hun eigen Buurtcamping. Stichting De Buurtcamping ondersteunde in 2019 al 35 buurten in 21 steden met de organisatie van hun eigen Buurtcamping. Zie onze website voor meer informatie: https://debuurtcamping.nl/ en bekijk ook vooral het filmpje van het NOS jeugdjournaal: https://debuurtcamping.nl/nieuwste-filmpje-al-gezien/

Tijdens het eerste weekend van de zomervakantie vieren buurtbewoners vakantie in eigen park. Drie dagen is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is:

Jong en oud, arm en rijk, alleen of met 6 kinderen en met en zónder dak boven het hoofd. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar beter kennen. De ‘ideale samenleving’, zoals het Parool het noemde.

Ook in Lelystad, Kustwijk, lijkt het ons fantastisch om een Buurtcamping te starten. Hiervoor zoeken we actieve en sociale buurtbewoners die de kar kunnen trekken voor een camping in een park bij hen in de buurt.

  • Heb jij enige projectervaring, ben je ondernemend en kan je goed regelen?
  • Ben je actief en heb je een netwerk: en ben je in staat om mensen te activeren en een buurt in beweging te krijgen?
  • Heb je tijd (mei-half augustus)? In het begin een halve dag per week, later meerdere dagen per week (in ongeveer 20 dagen in totaal)
  • De kerntaken bestaan uit promotie, productie en participatie & programmering. Heb je ervaring/talent op één van de genoemde terreinen en kan vanuit je netwerk mensen aantrekken die hier over beschikken?

Voel je je aangesproken? Neem dan contact op via: vera@debuurtcamping.nl of kom naar de informatiebijeenkomst op ….. info volgt later.

Wat levert het op?

  • Een hele mooie ervaring, meer verbinding in de buurt, en je leert je buurt beter kennen.
  • Op professioneel vlak doe je ervaring op met organiseren en je breidt je netwerk uit. Je krijgt de kans om trainingen en workshops te volgen in sociaal ondernemen.
  • Als campingbeheerder ontvang je een budget voor de camping en een vergoeding
  • Maar bovenal levert het een leuke vakantie op voor jezelf en voor je buurt!