Aanstaande zaterdag 14 maart gaat een groep bewoners beukenhagen rondom het Jolplein planten. Dit is de tweede ronde. Eind november vorig jaar hebben bewoners de eerste beukenhagen al geplant.

Wil je meehelpen?

Wij zoeken medebewoners, kinderen en volwassenen die zaterdag 14 maart willen helpen. Er worden deze dag iets meer beukenhagen geplant dan de vorige keer. Dus hoe meer hulp, hoe beter! We krijgen deze dag ook hulp van een hovenier. Bovendien hebben we voor degene die komen helpen een verrassing.

De hagen zorgen ervoor dat het plein vrij blijft van overstekende auto’s, snelle scooters en fietsen. Het zicht op het plein zal door de haag niet worden belemmerd. Voetgangers kunnen op verschillende plekken het plein blijven oversteken.

Meer over het project

In het voorjaar van 2019 zijn bewoners uit de Jol gevraagd zelf met ideeën te komen voor het Jolplein. Of ideeën worden uitgevoerd hangt af van de inzet en het enthousiasme van bewoners zelf. Waar hulp en advies nodig is helpt de gemeente.
Inmiddels is een groep bewoners een aantal ideeën stap voor stap aan het uitvoeren. Dit kan alleen met met extra hulp uit de buurt.

Na 14 maart wordt er gekeken naar de aankleding op het plein. Hiervoor worden in het voorjaar nog een aantal activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de tegels voor meer kleur en spelactiviteiten. Meer informatie hierover volgt op een later moment.

Nieuwsberichten over het Jolplein
Mocht u over dit project geen mail willen ontvangen? Laat dit dan weten via jolplein@kustwijk.nl.
Vragen over het project kunt u ook mailen naar dit mailadres.

 

 

Namens een aantal medebewoners, hopelijk tot 14 maart!!